به گزارش مشرق به نقل از فارس، محبوب لسان پزشکي در حاشيه همايش "نارسايي مزمن کليوي و حوادث قلبي و عروقي مرتبط " در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مهمترين علت مرگ و مير در جهان، بيماري نارسايي مزمن کليوي ناشي از علل قلبي و عروقي است.
وي ادامه داد: بر اساس آمار جهاني بيش از 50 تا 60 درصد مرگ و مير، ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي است که اين آمار در ايران هم قابل پيشبيني است.
رئيس مرکز تحقيقات نفرولوژي، مهمترين علت نارسايي مزمن کليه در دنيا را "ديابت " عنوان کرد و افزود: افزايش فشار خون و قند از ديگر علل مؤثر بر نارسائي کليه است.
لسان پزشکي با اشاره به پيام روز جهاني کليه در جهان مبني بر اينکه "از کليه خود محافظت کنيد تا قلبتان نجات پيدا کند "، خاطرنشان کرد: اگر انسان بتواند مشکلات کليه را برطرف کرده يا به حداقل برساند، طبيعتاً مشکلات قلبي و عروقي هم به موازات آن کاهش پيدا خواهد کرد.
وي اضافه کرد: اگر بتوان اين فرهنگسازي را انجام داد که افراد عملکرد کليه خود را در سنين 20 تا 30 سالگي چکاپ کنند، ميتوان از بروز مشکلات و بيماريهاي بعدي جلوگيري کرد.
اين متخصص کليه تأکيد کرد: افراد نبايد براي تشخيص بيماري کليه منتظر درد پهلو بمانند بلکه با نمايان شدن علائم آن از جمله افزايش قند خون، فشارخون، تغيير رنگ ادرار و ورم اندام، بايد به پزشک متخصص مراجه شود.
رئيس مرکز تحقيقات نفرولوژي، ديابت، افزايش وزن، بيماريهاي التهابي کليه، سنگ کليه، بيماريهاي مادرزادي و عفونت را به عنوان علل اصلي بيماري نارسائي کليه برشمرد و تأکيد کرد: با بروز هر کدام از اين علائم بايد به پزشک مراجعه شود.
وي در پايان هشدار داد: در بعضي موارد، سنگ کليه بدون درد شکل ميگيرد و ممکن است اين نوع سنگ کليه داراي خطرات بيشتري نسبت به ساير اشکال سنگهاي کليه باشد چرا که بيمار به گمان اينکه سالم است، براي درمان خود به پزشک مراجعه نميکند.